06 August, 2012

❤ Hamba Allah


Assalamualaikum (:ramai yang puasa tapi tak solat. dan ramai yang solat tapi tak puasa. awak dan saya dalam golongan mana ? tak perlu nak kata diri siapa macam mana. hanya diri kita yang akan dinilai oleh Allah kelak. bukan parents kita. bukan sahabat handai kita dan bukan orang lain.


"orang baik akan solat dan semestinya yang solat itu insyaAllah orang yang baik-baik"

............................................................................................................................

 jum kita jumpa Allah ! (:jangan pernah tinggalkan solat anda kerana solat tiang agama kita. bila kita tidak solat maka runtuhlah tiang yang kita bina. insyaAllah bila kita sentiasa solat, ingat Allah. kemana pun kita pergi kita takkan ter-sesat dari ajaranNya. Kalau takut akan azab Allah sudah pasti kita akan takut untuk tinggalkan suruhan Allah. rumah Allah pun sentiasa terbuka. bila kita menginginkan jodoh yang baik, yang solat, yang tahu hal agama. kenapa tidak kita yang sebegitu. maka persiapkan diri kita terlebih dahulu. jodoh dan ajal maut ditangan Allah. bila-bila Allah boleh tarik semua tu.
#just renungan bersama.


Marilah kita berebut-rebut mengejar cinta dan keredhaan dari Allah.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


semoga kita berada dalam redhaNya. Amin.
0 hearts:

Post a Comment