31 October, 2011

❤ Blogger Challenges: Day 6








: A photo of a former crush









that's my younger sister. Sangatlah suka gaduh dengan aku. Siapa yang gaduh siapa. Kami dua jee tahu. Btw, kitaorang sayang menyayang. :ppp










Her name Siti Masita Binti Abdul
Upper six already, doakan kejayaan dia eaa. u My Babybooo














30 October, 2011

❤ Blogger Challenges: Day 5






: A photo of you making funny face










See. Kau nak gelak juga kan tengok gambar ne. Ya Allah. Aku dah 21 tahun, aku takda lagi take picture dengan pose mcm ne dan dan lirikan mata centu. Kau ada? Maaflah tak clear sgt, take with my camera. Hehehe, bolehlah kan. So, gambar ne adalah gambar yang muka aku paling lucu. Sebab tak pernah nak ambil gambar muka sekeh bagai. Maklum dah besar, mesti nak nampak cun, awesome jee kan. Kau pun. Elehhh. That's it. Member yang join challenges ne jgn gelak sudah okayy. :)








 I'm Sara dulu aku kecik karang dah besar. Dah pandai bercinta-cintun dahhh.














29 October, 2011

❤ It's Saturday Guysss





Halooo, very good morning to our people out there. Hopefully you all's in good mood and always happy. Ceittt! Kemain lagi nak speaking. Tapi terabur. Hehehhe, cerita tak habis-habiskan. Cik sara ne rajin jee nak update blog. Bosan lohh orang nak baca. adui, adakah yang bosan. Maaf eaaa. Maaf sangat. Bukan apa, dah dapat internet free, disitulah diriku bermaharajalela. Bukan c lela yeaa. Hikhikhik. Sabtu hari sedunia remaja outing ne. Tengok je dekat town korang. Apa lagi bandar besar macam dekat Kota Kinabalu nun, ramai jee orang dekat Center Point tue. Sasak weii. Macam semut-semut jee semua. Kalau lagi ada sale dekat bawah tue. Perhhhhhh! Best gua cakap lu. Tapi aku dekat Tawau. So, bandar kecil jee. Tak famess mana Tawau ne. But, Tawau pun dah maju okay. Banyak dah complex dan tempat menarik dia. Yang penting! Makanan, yeaahhh makanan. Aku makan memang lain cite ahh. Makan jee, main sumbat jee. Kalau lapar mesti cari kedai yang ada jual fast food. Makan sambil jalan jee centu tak heranlah dgn orang-orang. Lapar punya pasalkan. Haha. But, today ada Pikom dekat Dewan Masyarakat Tawau. Yipeeee, tak tahu dah berapa kali dia buat dlm setahun ne. Aku nak pergi juga, hope dapatlah barang mughah yeaa. Kalau dapt buy 1 free 1 pun okayy juga. Alaaa, aku ne kalau barang murah kemain cepat. Bukan apa, nak berjimatlah. Bukannya kita ne ada gaji. Stdy lagi pun. Yeaaa, berjimat harus ada dalam diri seseorang. Okay. dalam jam 2 lah baru aku turun bandar. Dengan siapa lagi. my sayanglah. Rindu dekat dia, kalau boleh nak tatp jee muka dia tiap hari. Aallaaa, biasa ahh budak-budak bercinta ne. Walhal dekat Mpt selalu jee tengok tapi tak jumpa. Lain okay. Dia cakap, kan hari-hari jumpa. tapi bagi aku jumpa dengan date lain okayy. Nak lawan cakap aku. Memang aku akan menanggg. hahahaha [ketawa jahatlah sangat], sory yeaa dear. Main-main jea. 







Semalam ada main dekat tv astro pelangi. Filem 'VIRGIN 3' tengok gambar dekat bawah ne kalau korang tak tahu lagi.





gambar tak clearr, amik dari google. ;pp





okay, baca dekat bawah ne:-


SINOPSIS: Awalnya, Dini, Tika, Sherry dan Putri hanya berencana merayakan malam terakhir Putri sebelum keberangkatannya untuk melanjutkan sekolah di Melbourne. Atas ide Sherry, walaupun mereka masih di bawah umur, dengan bantuan seorang fotografer Tyo, akhirnya mereka berhasil masuk ke club yang sangat eksklusif. Di sanalah kekacauan mulai terjadi. Anak-anak yang belum pernah mencoba kehidupan malam diberi minuman, dan ternyata banyak kejutan yang menanti mereka.



Mereka harus menghadapi berbagai tipe orang-orang dikehidupan malam yang mencoba memanfaatkan kenaifan dan kepolosan mereka. Sampai akhirnya begitu keesokan pagi, Dini cs terbangun di sebuah hotel dalam keadaan berantakan. Anak-anak ini pun panik, apalagi mereka dikejar oleh Allan, pria misterius yang sepertinya tidak putus asa untuk bisa menangkap mereka. Dini sendiri tersadar kalau ia berkenalan dengan Ben, vokalis band terkenal di malam yang sama. Sherry bangun dalam keadaan luka-luka. Sementara itu Tika malah bangun dengan memakai baju yang bukan miliknya. Sedangkan Putri hilang diculik saat mereka berusaha lari dari kejaran Allan. Apa yang sebetulnya terjadi di malam itu? Bisakah mereka menemukan Putri kembali sebelum semuanya terlambat?







Faham dah kan. Hehe, sumpah best gila filem ne. Kalau budak umur 17 tahun ke bawah jgn tengok ok. Tapi dah keluar dekat tv semalam. Aku tak tengok sebab dah tengok dekat lappy. Hehehe, adikku dah download lebih awal. Tapi filem ne rasanya memang awal dah keluar. Tak tahu bila. Aku kot yang kelambatan. Opussss. Okay malu >.<  Hehe, aku suka filem ne sebab banyak pengajaran yang kita dapat. Kalau yang dah tengok mugkin sependapat dengan aku. Remajakan. Tapi remaja perempuan yah. Hidup mereka sekali jee dekat dunia ne. Sebab apa? Cari sendiri sebab apa. 'Kalau perempuan yang suda tidak perempuan'. Mengerti? Okayyy, jam menunjukkan 10.30 a.m aku bangunkan my sayang. Yeaaa, dia dah bangun. Tak tahu dia buat apa sekarang. aku taklah kol dia, nanti jumpa jugakan. Takut bosan pulak. Hadoiii, hari ne, outing dan jalan-jalan jelaahhh, penatkan kaki. Today aku simple jee nak ke bandar, takyah nak glamourusss sangat. Bandar kecil jee. Pakai Jeans, blaus, cardigan, shawl and flat shoe. Cukuplah kan, just put eyeliner and foundation. Baru nampak fresh dan natural tue penting yeaaa. Okaylaaahh, sesapa yang kuar jenjalan juga hari ne. Hati-hati berjalan okay, beg tue kena jaga. Sekarang banyak benda dah jadi. So, take care there. Thanks sebab sudi baca entri aku. Ohhh, sangat membosankan kan. Hummm, maaf yeaaa. Tapi tetap senyummmmmmm. :)








okay, make up simple cemni okaykan. Atoto, blusher kena kurangkan sikit.
Takut Azrin lari nanti. -.- [clap your hand fo me] 
tahniah dah pandai tacap-tacap ne.







Bai.










❤ Blogger Challenges: Day 4












: A photo that makes you happy



















Yeaaa. Akhirnya. Gambar ne masuk juga blog aku. Sayang, Inilah gambar yang buat aku happy. Sebab apa, bukan sebab adanya nama kita dua dekat atas pasir tu. Sebabnya tak pernah ada sorang lelaki pun yang buat centu dengan aku. You're the one baby. ❤ ❤ Thanks dear. And happy lagi sebab gambar ne jadi profile picture you kan. Ohhmyyy, Happy gila aku. Ok, ngengada. Btw, kau ada??






i love you from my bottom heart. Cehh! :**









28 October, 2011

❤ Bila Agaknya Aku Kahwin






Haloo guyss, Assalamualaikum okay. Hiuh hiuh. Buka jee blog aku mesti nampak header besar gedabak tue enn. apalah, baru header centu nak tayang macam jee hott. Cop cop. Sukati mak bapak belah nenek bubu ucu c-mail punya mamylah. Heihh. Dah merepek dah c Sara ne. Sokayyylah, jangan nak serius sangatlah kan pepetang ne. Aku update blog dekat office. Tentulah aku akan kena marah. Leklukk, masa rehat ne. Ceitt! Dah dah jam 2, rehat apanya. Baik jee jawapan aku ne  #jangan ikut okay perangai saya. -.- So, nak story dekat korang ne. Tengok entri ceng best gila. Macam jee. Tak pun. nanti aku ne, melencong ke lain jee ceritanya. Kan kan. Tadi aku buka tumblr aku. aku, hairan dan peliklah, asal tumblr aku tak boleh buka. aku fikir kena hack. Bangangkah apa kan, sampai tumblr aku nak kena hack. Adoi, setting punya setting, tak dapat buka. Haissshhh! Ini yang buat aku tambah marah ne. Tak suka. Tak suka cemni tau. Banyak dah kawan kitewww dalam tue. Ne nak dengki tak kena tempatlah. Tapi tak perlu sedih cik Sara oii sebabnya aku dah buat account baru. Tapi tuelah, tak banyak dah aku punya gambar yang aku reblog bagai semua tue. dah tiada. Musnah berkecai. Humm. Humm. 





tekan gambar kalau nak tengok jerawat aku. Hiuhh ;pp






This is my link. Sara Mayy' Tengoklah, baru semua. benci ahh. Tak sukanya. Nasib jee blog aku takda yang hack. Aku takdalah tuduh sesapa. tapi tell me why takleh buka. Okayy aku jawab sendiri. Diamm jee. Dah buat acc baru, sokaylahh. Merungut sangat buat apa. Kan. okayylahh senyummm. ;) Ya Allah, kan dah kata ne baru intro dah merepek panjang berjela. humm, sory semuanya. Ehh, adakah yang baca entri aku. Ohh ada ghupanya, makasehhh korang. Muahh sikit :**


Okay direct jee nak cerita. Korang agak-agaknya bila korang nak kahwin. Umo 21 atau 40. Hohhh! 40 tahun, minta-minta taklah sampai umur aku centu. Insya-Allah jodoh ditangan Allah, cepat atau lambat pasti Dia dah rancang yang terbaik untuk kita. Tiap wanita dekat luar sana mesti nak suami yang baik jee. Orang putih cakap PERFECT! #aku bg merah supaya korang nampak. Aku nak macam. Hehe, cukuplah dia sempurna jadi suami dan imam yang baik untuk aku dan boleh didik agama yang baik untuk anak-anak aku kelak. Dan aku nak family yang soleh dan solehah. Nak cakap aku baik, taklah sangatkan. tapi kita boleh pee berubah ke arah itu. It's yours babe. dari korang jee.







Azrin baca ne ;pp








Tapi nak fikir kahwin sekarang memang payahlah. stdy belum habis lagi. ada lagi setahun tue pun baru diploma. Apsal lembab sangat ne. Adui, insya-Allah habis stdy kerjalah mana-mana yang boleh asal poket money tak kosong. Parents bagi money poket pun mesti tak cukup punya. Payah mama aku nak care satu budak ne. Hehe. Maklum, anak paling disayang. Sayanglah sangat. Degil adalah. Hehe. Coppp, okay continue. Banyak benda lagi aku nak belajar, pasal masak, jaga rumah, jaga suami, didik anak, jaga hati mertua dan dan jadi isteri yang baik. Aku rasa itu sangat payah. Ahhh, nak lahirkan sorang baby lagi satu hal. Ingat senangkah. Aku dengar cite dari kaka ipar aku pun, cam tanak jee aku ada anak. tapi tue semua kehendakNya. Kita rancang jee. Allah yang tentukan. Yetak? Pagi-pagi nak bangun, siapkan sarapan. Apa semua. Naa, kau fikir senangkah nak kahwin ne. So, aku kena fikir habiskan stdy dulu. Cari kerja yang baik untuk masa depan. Ambil lesen supaya senang nak ke sana ke mari. Emm, nak jadi 'Master Chef' cehh, sifu adalah mama saya. Yipeeee! Nak apa lagi yeaaa. apa-apa jelaaah, banyak ne nak prepare. Alhamdulilah, semuanya dah dirancang tapi ikut diri kita juga. Perbetulkan dulu diri kita eaaa kawan-kawan semua. Doa banyak-banyak. Percayalah kebahagian adalah milik kita semua, tak lari mana. Kalau sekarang kita tengah sedih tapi sure Allah dah sediakan yang termanis buat kita nanti.



The end of my entry today eyalah, jangan nak gatal sangat nak kahwin. Fikir jee dulu. Kalau tak boleh fikir angan-angan jee. Haha. Takdalah, main-main jee. Alaaa, jgn ahh nak tacing-tacing*. Senyummmm. So, akhir tahun cemni mesti ramai dah yang dapat jemputan kahwin. Mungkin ada 3 or 10. Haha. Kalau time gaji, memang adalah duit solok* [duit nak bagi pengatin aka hadiahlah] haihhh! paham sendirilah korang ehhh. Tak faham cari dekat mr. Google. Semua ada. So, november ne, Kakak sepupu-sepapa aku kahwin. Ehh, sepupu jee. 27/11/2011. Whoaaa. Tahulah menarik date tue, bagi dia mestilah menarikkan. Sebab dia yang kahwin. And adik nak wish:-




'SELAMAT PENGANTIN BARU, SEMOGA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT, BAHAGIA SELALU DENGAN SUAMI TERCINTA. AMIN YA RABBAL ALAMIN'





Bai Sara














❤ Blogger Challenges: Day 3






: A photo of someone you love








Yess, i my Baba and Mama. Just the way you're. You're only one i have in my life. I promise to take care both of you till the end of my life. Cehhh, ayat aku pecahhh!. Sungguh! sapa tak sayang parents dia kan. Ramai lagi orang yang aku sayang, but this is yang palinglah.







Bai.









27 October, 2011

❤ Contest Best Photo Of Me By Maya Lisa








Aku kena tag oleh c Dayg ne. Ceng best juga. Alaaa, ikut suka-suka jee kan Dayg. Ne 1st time aku ikut contest dari blog. Alaa, blog xfameskan. Tapi thanks to Dayg, banyak dia bagi info dekat aku. Leftchuuu baby










Orang dia cantik cam nama dia kan. Nak join?? Just click link ne eaa. Maya Lisa Kalau nak tahu lebih lanjut dan info baik punya dari beliau. Silalah follow dia. Gambar yg aku rasa best, baru jee taken seminggu lalu. Scroolkan mouse anda ke bawah kalau nak tengok. #jangan gelak sudahlah. -.-





















.
.
.
.
.
.
.
.











bawah lagi!














.
.
.
.
.
.
.










tadaaaa!







hoho. muka bajetlah sangat. btw takda edit ehh. sebab nak nampak natural. walhal cik Maya membolehkan untuk edit. Terima ksih jee dgn flash my camera. Woott woott. Hehehe. So, nak tag??








I'm Done! 








❤ Blogger Challenges: Day 2






 :  A photo of yourself a year ago






 
ps: Wedding my sister, at Lamidan Menumbuk, Kk. Disember 2010









Aku?? Tunggu jee kad jemputan dr aku. Kan Azrin. :pp 










26 October, 2011

❤ Wordless Wenesday #5






: that what i'm think
















: and you?









❤ Blogger Challenges: Day 1






: Your Facebook Profile Photo



 Ne ahh gambar Pesbukk aku dan untuk hari challenges pertama aku. Ok gedik ;pp







25 October, 2011

❤ Blogger Challenges. 10 Days 10 Pictures








Day 1 : Your Facebook profile photo
Day 2 :  A photo of yourself a year ago
Day 3 : A photo of someone you love
Day 4 : A photo that makes you happy
Day 5 :  A photo of you making funny face
Day 6 :  A photo of a former crush
Day 7 : A photo of you and your bestfriends
Day 8 : Your most recent photo of you
Day 9 : A photo that you have taken
Day 10 : A photo that makes you laugh







Aku dah join cabaran ne. Gila aku post coment dekat entri cik Dayg Nurhayati kemain penuh lagi.  Maaf 'Big Boss'. Cam nak cari glamer jee komen bebanyakkan Dayg. -.- Masalah technical xdapat dibendung. Cehhh. Okayy, Ceng hebat jee. Ne simple sangat just kena sediakan 10 gambar yeaa untuk tiap satu hari. Ada 10 hari so, ada 10 gambarlah. Dan aku start esok baru wat entri hari yang pertama. Haha. Lembab cam siput sedut aku ne. Untuk suka-suka jee. Lack of idea kata si Dayg ne. So, sapa nak join just pergi jee blog cik Dayg kitewww nee. Dayg is Thumb Okok, kalau rasa ceng berminatkan ikutlahhh. untuk siapa yang ada bloglah. Kbai. 




jangan lupa join ok. ;pp






24 October, 2011

❤ Time is Running




Haloo peeps. Salam semua ehh. Hari isnin memang hari malas nk turun kejakan. -.- Tadi pagi kemain awal aku bangun dalam jam 6.15 a.m Ohh, sangat baik anak mak. Then, mak aku terus cakap. Hari ne, takda budak jual karipap? Dan aku. [muka bajet comel keluar daa] it's ok ma, bukan aku nak. Azrin minta pesan, kegemaran dia tohh. Cehh, jau sangatlah my sayang aku kirim kuih. Hari ne lambat lagi aku ke kerja, mcm everyday datang lambat. Sokaayylahkan. Aku 'Boss'. Oupsss perasaan gila babi ke apaaa? Pegawai pun semua datang 15 minit awal sebelum jam 8. Aku?? Haha. Jangan diikut tabiat buruk, aku awal jee bersiap. Memandangkan ada msalah yang xdapat nak dihindarkan yeaaa kengkawan semua. Praktikal jee aku lambat, sure keja nanti tak sudahlah. Bawa keta sendiri kompem lepas salam terakhir solat subuh aku sampai. Haha [ketawalah sangat korangg]. Nway, hope aku habis stdy dapatlah kerja, kalau rezeki lebih sambung stdy kot. Mana-manalah, kita rancang dan Allah yang tentukan kan. :QQ


Bulan ne tak sedar, nak bulan 11 dah kan. Aku macam ohhhmyy! Report tak siap lagi. Aku cam memain jee, kalau dekat poli memang skrang dah bz kuiz itu, test itu, test ini. Haha, memang beg aku penuh dengan nota-nota yang mcam budak pandailah konon. Mcam jee. Hehe. Menghafal apa yang patut, baca itu ini. Taku esok nak ambik paper tak tahu nak jawab apa. Baru muka pucat kauu. Tapi sekarang dah praktikal takda fikir nak exam bagai. Fikir nak buat report jee. Pepandailah kau eaa. Insya-Allah, report aku dah 65% siap. Happy tak aku. Gila aku tak happy, ada lagi 35% dan semuanya perlukan kekebalan otak aku untuk merepek yeaaa. [don't do that] nak mampusss lecture baca nanti. Ohh tidak. Aku budak baik. Yeaa, budak baik. nak buat baik-baik. My sayang pun tgh perah kepala nak buat report dia, kalau nak buat together-gether bole jee. [suka lagi] Hahaha, jangan nak gedik sangatlah kan cik sara oii.


So, rabu ne kita cuti. yeaaaa, happy kemain macamlah aku celebrate Depavali tue. Ehh, kan kita 1 Malaysia. Kira conect jugaklah nak celebratekan. Buat kawan-kawan aku yang merayakan Depavali ini, selamat menyambut Depavali okayy. Makan meruku bagi-bagi ahh [cakap lebih, pdhal tak makan pun] Roti telur dgn kari kambing cukuplah. [ehh, adakah makanan cemtu] aku neh main cakap jee. Soli-soli eaaa. Cuti rabu ne duk rumah jee kot. Dah rancang nak jalan dengan my sayang weekend ne, hope jadilah. Ergghhh. [baca ne.wajib] Rindu gilaaa ne dengan kau. Nak manja-manja. Nak main-main mata dengan dia. Okayy, stop. Dan aku happy my sayang dah makin sihat. Tambah sayang dekat dia, ceng happy jee dengan aku. Tapi aku, makaihhh kurus. -.- Dia pun, selalu pesan. Makanlah, biar sikit. Ouhh, kalau tak lapar nak paksa makan cemanakan. Dahlah perut ne, buatnya pun kecik jee. Aku cakap, sokayylah badan kurus, muat jee semua baju. Kalau gemuk susah pulak mesti berabis nak turunkan berat badan. Slim sana, slim sini. Aduii, badan cemni okayylahkan. Yang penting tak fikir msalah apa-apa, happy jee dengan abg sayang. Cehhh. [maaf yah agak ter-gedik saya disini] Ohh, biasalh org bercinta-cintun semua nak indah jee. Macam kau jugakan. So, senyum jeee. Muehehe. :pp



Okaylaahh tak banyak yang aku nak share sebenornya ne. Just aku ne, sangatlah mengejar masa. Itulah dulu 1st buat elekkk jee. Tunggu jee. Sampai nak tunggu pun tak ter-tunggu. So, nak simpan dalam kepala otak sikit.


Buat kerja biar siap
Report buat cepat-cepat
Prepair apa yang patut [untuk naik sem]
Then, jaga kesihatan. [maklum, hari hujan melulu]







gambar ne, ada dekat fb. Haha, style shawl aku pakai cam donut tapi tak clear sgt. Cool tak? #perasaan






Aku kalau publish entri aku ne dekat facebook mesti cam aku caption 'Jangan Tekan*' And yeaa, adalah juga yang suka dan gatal tangan nak baca. Dan aku rasaa, yeaa ada juga yang sudi nak baca tiap entri yang aku post. Mekasehh lah korangg. So, itu jelahh. Bai everybodyy. Take care disana. Sekarang musim hujan, jangan nak main hujan sangatlahkan. Kbai gegurl and boboi semuaaa. Haha. ;QQ



Noor Azrin


22 October, 2011

❤ Saturday





I made it






#tekan gambar kalau nak besar. Hiuhh. ;QQ







ps: aku malas nak naip pepanjang, so. simple mcm tue jee, haha. Aku buat semalam sebab takdo kerja. And blog aku ada header yg ada muka aku. Bajet comel doh. Suka tak suka. Watlekk jee.


Kbai, Sara







19 October, 2011

❤ Wordless Wenesday #4




This is what we called 'Bajet Comel' #do.i.care. 










 Taken at, Tanjung Lipat Kota Kinabalu. [awal tahun 2011] my Azrin. :*














13 October, 2011

❤ Happy Ending'



Hai semua. Salam friday evening. Sebenarnya neh dah aku publish semalam tp xdapat post dekat fb. Hahaha. Ne aku edit balik. Nahh, bacaalah koranggg. Ehem. Ehem. Alhamdulillah, syukur pada Allah. Alhamdulillah sangat-sangat. Ya Allah memang segala yang berlaku telah kau tentukan. Pahit manisnya semua Engkau yang tentukan. Kau telah satukan kembali hati-hati kami. Hati-hati kami semua. Hati aku dan dia. Kau jadikan kami sebaik-baik manusia di dunia ini. Dan kau pilih hati-hati kami untuk kembali disatukan. Alhamdulilah segala kesalafahaman,ketidakpuasaan hati telah terjawab. Segala keraguan dan kerisauan telah terubat. Yang tinggal hanya bibir mengukir senyuman manis. Terima kasih kawan, aku tahu aku salah. Aku pentingkan perasaanku sendiri. Tapi demi Allah tiada hati yang busuk pernah aku simpan hanya kerana hubunganmu dengan lelaki itu. Aku cukup bahagia kau bersamanya. Tapi Allah telah tunjukkan kau jalan yang baik, yang dia tidak baik untukmu. Maaf dipinta. Pesanku, pilihlah lelaki dan teman hidup yang baik. Walau tidak sesempurna pilihan hatimu yang penting dia ikhlas menerimamu. Ingat yahhh. ;) Lepas ne, kalau ada masalh kita share bersama-sama. Mira, Amy, Fiza, Echa, Wenddy, Jue dan Kila. Aku minta satu hal dengan kamu. Mungkin selama ne aku memang abaikan kamu tapi aku harap kamu terima hubunganku dengan Azrin eaa. Korang tahu betapa aku sayang sgt dgn dia. Dialah yang paling aku ada dalam hidupku. Dia lelaki yang sangat baik dan sangat menjaga aku. Kalau ada siapa-siapa yang tidak suka. Bagitau direct dengan aku eaa.





 DENGARKAN INI WAHAI PEMILIK HATIKU;





Azrin: Aku sayang sangat dengan kau, tengok kami berkawan dah ok dah. Terima kasih dear. Kau   selalu ada untuk aku. Selalu menjadi pendengar yang baik.  Semoga kau drahmati dan sentiasa sayang dekat aku eaa.Me luv u. U luv me. Right! ;*



Mira: Aku minta maaf, lepas dah semuanyakan. Kita akan selalu bersama-sama eaa. Jangan bersedih lagi. Insya-Allah, jodoh yang baik akan datang untuk kau. Just doa banyak-banyak okayy. Ingatlah kami sentiasa ada untuk kau , kalau ada apa-apa share dengan kami juga. Aku pun akan share dengan kau. Pokoknya, semuanyalah kita share sama-sama ;)



Amy: Aku minta maaf eaa, kau selalu jadi pendengar aku. Setiap aku ada masalah mesti kau yang aku cari untuk dengar masalhku. Aku harap kau tak bosan dengan aku eaa. Maaf jika kau ada terasa hati dengan aku. Kuatkan hatimu yah, kita semua akan baik-baik jak. terima kasih dengan nasihat yang kau bagi dekat aku.



Fiza: Romateeeeee. Aku sayang kau zaaa, hatimu baik sekali. Kau sentiasa bersedih bila lihat kawan-kawanmu ada msalah. Mmg kami ne selalu buat kau saket hati dan nanges jee kan. Maaf yah dear, jangan pernah ambil hati lagi eaa. ;)



Echa: Kamu disana, jaga diri baik- baik ahh. Jangan kamu bergaduh-gaduh. Kau dengan Hafiz jgn suka gaduh. Lau ada masalah bincang sama-sama. Jaga makan, minum. Next sem kita jumpa dan kita happy lagi sama-sama eaa. Kirim salam dengan Hafiz eaa. Suh dia jaga kau baik-baik. Awas dia tue. Hehehehe. ;)


Wenddy: Mamyyyyy. Whoaaa. Miss ne panggil mamy dan kau panggil aku baby. Emm. .emm. Sayang kau sangat. Jaga diri jugak disana. Lau ada pa-pa bgth kami ea. Jangan fikir sangat hal orang, biarkan durang sana. Jangan pedulikkan durang ingat jugak tue Cha. Nanti pandai durang tue diam sendiri eaa. ;)


Kila: Aku minta maaf eaa lau ada salah dengan kau. Aku harap kau tak pernah fikir buruk sal aku. Walau kita tak rapat mana. Tapi kita tetap kawan eaa. Stdy baik-baik. Semoga berjaya dalam hidupmu eaa ;)





Ok daaaaaaaahhhhh. Love letter buat semua. Weeee, siap jugak. Kita BFF jaga diri, jaga hati semoga kita kekal sampai mati. Aku sayanggggggggggggg kamu sangat-sangat. Muahhhhhhh! :** [sorang satu] 
ps: Fiza dan Mira good luck for exam driving lesen ehh. ;))




A big hug and kiss, Sara




12 October, 2011

❤ Friends'







'NO WONDER WE DO WE STILL BFF' 





Kalau korang masih ingat first time kita kenal. Kita belum tahu lagi latar belakang hidup kita. Kita tak tahu lagi apa yang terjadi kelak. Dengan izin dan jodoh Allah, kita ditemukan. Kita ber-lapan. Tapi lama kelamaan tinggal ber-empat. Still ber-lapan juga cuma yang empat tetap masih bersama. Tidur bersama, makan bersama, ketawa bersama, nangis bersama, jalan-jalan bersama, bersukan bersama, sambut tahun baru bersama. Semua kita rasakan bersama. Walhal perkara yang privasi pun kita kongsi bersama kadang rasa lucu pulak bila ingat balikkan. [kalau boleh balik ke masa dulu]. Tapi sekarang since naik sem4 kitaorang praktikal, walaupun praktikal di tempat yang sama kita ber-empat dah semacam buat hal masing-masing. Kurang luangkan masa bersama. Tak macam di polikk, asrama. Kan! ;) Yelaaa, dah stay rumah masing-masing. Kadang hal pun buat hal sendiri. Aku?? Aku akui aku mungkin jarang luangkan masa dengan kamu ber-tiga bukan sebab apa atau apakan. Kamu tahulah juga, macam kamu juga banyak buat itu, ini nak jaga rumah lagi. Aku pun dgn Azrin bukannya hari-hari jalan, dating atau apa. So, korang jgn rasa ahh aku neh nak lebihkan Azrin apa dari korang. Takdanyaaa.  -.- 





Mungkin kita semakin matang. Dah tahu mana baik, mana buruk. Sampai menilai kawan sendiri pun kita dah pandaikan. Mungkin kerana orang lain kita begini. Kerana bf or kerana lelaki. Kerana apa pun kita boleh berubah menjadi kita yang sebelumnya. Aku tak tahu hal sebenar. Seriously, tapi aku rasa memang dia selalu rasa tak puas hati dengan aku. Mungkin tak. Dan mungkin aku jee yang perasan. Yeahhh! Dengan perasan kuat itulah, semua jadi begini. AKU CUMA NAK TAHU SATU BENDA JEE. Kalau betul post kau tue takda kena mengena dengan aku. Why, kau tak tag nama aku. Nama wenddy jak yang hitam tu kau boleh tag. Ne pulak nama aku. Mungkin aku silap. Mungkin aku jee yang ter-over ter-sangat perasan. Aku pun manusia, kita manusia hamba Allah kau pun ada perasan aku pun ada perasaan. watlekk jee. Mungkin bagi kau begitu okayy. menyenangkan hati. It's ok. Aku dah lupa pun. Aku anggap ini semua tak pernah jadi. Tak penah datang pun dalam hidupku.





Tapi siapa yang tak terasa hati. Kalau dah macam ne, memang tak bertegur jawabnya. Aku malas nak cakap itu, ini. Nanti aku lagi disalahkan. Kau cakap hati yang mau dijaga. Tapi kau tak pernah fikir, bukan aku tapi yang lain pun mesti terasa if kau post-post mcmtu. Tapi kau bagi jelas lagi dengan meletak nama diorang. Tapi aku??? Nama aku?? Ada kau letak. Kau sendiri nda dapat bagi jawapan kenapa jadi begitu. Sudahlah, kalau memang begini akhirnya. Aku redha ja. Minta maaf sangat-sangat dekat kau. Aku tak simpan apa-apa dendam atau hati yang tak baik dengan kau. Semoga Allah temukan aku dengan hati-hati orang yang memang ikhlas ingin berkawan dengan aku. Dahlah, penat aku weii. Penat sangat. Penat aku menangis, merengek macam apa pun. Tak guna! Kesian Emy, mati-mati pujuk aku, tenangkan hati aku. Aku minta maaf yah Mie. Thanks kau faham aku. Jangan risau aku ok, kau jee yang tahu perasaan aku mcm mana. Walhal kau lebih lama kawan dengan dia. Aku tak kisah Mie, yang penting kita tak putus kawan. Just salah faham jee kan. Kau sendiri bgth aku, jgn ambil hati. Yahh aku cuba, walau sakit aku rasa tapi aku cuba demi persahabatan kita. [maaf aku nangis depan kau, buruk dohhh muka]





Fiza, aku minta maaf dekat kau jugak yeaaa. Aku harap kau tak ambil hati. Mungkin memang aku yang ter-sangat perasan. Mungkin bukan aku yang dimaksudkan. Tapi jangan risaulah eaa. Semua akan baik-baik jee. Kita ber-empat takkan kemana, sampai bila-bila. Semester depan kita ber-tujuh pulak. Yang sorang dah abis dahhh. Jangan kau nangis lagi eaa. Takda pa yang berlaku, semua ok. Don't worry dear. Kuatkan jee semangat kita, biasalh kita berkawan memang akan selalu macam ne. Akan gaduh, salah faham dan beginilah. Itu sebab apa. Untuk mematangkan kitalah, supaya kita faham apa erti kawan sebenar. Cuma jangan sampai ada simpan hati, atau perasaan yang tak baik. Aku sayang dekat korang sayang dekat semuanya. Aku nak ingatkan korang. Walaupun kita jau, durang Eca, Wenddy, Jue, dan Kila jau dari kita tapi tak bermaksud kita semua tak bertegur. Tak apa. Jangan fikir direct macam tue. Itu fikiran orang-orang bodoh. Fikirlah kita tetap berkawan sampai bila-bila. Kalau memang ada salah faham, ada tak puas hati direct jee bgth. Bincang baik-baik. Semoga hati-hati kita dilembutkan dan sentiasa dirahmati perhubungan kita ne. Amin. 











Dear firends,

Aku menangis

Aku ketawa

Aku diam sekalipun

Aku tetap sayang dengan kamu semua

Kamulah kawanku, keluargaku, adik beradikku

Maaf kalau aku tak jadi kawan yang baik

Andai kita tak dipanjangkan jodoh

Jangan kamu lupa dengan aku eaa

Salam sayang, Sara. ;))





❤ Wordless Wenesday #3












Renung-renungkanlah, perlu masa tenangkan hati. 
Bye semua, love Sara. ;)




10 October, 2011

❤ Blog cantik'



Assalamualaikum, Halooo monday nite. Erghh, penat-penat aku terus duk depan lappy. Woot woot. Sokaaylah sobab semalam aku tak dapat online kerana tidur yang agak awal menunggu my sayang balik. Nak call dia, last-last tertido jawabnyaa. Hahaaaa. Aku cite dekat korang ne sal semalam punya cite. Sokayyylahh kalau taknak dengar cite aku. Tak susahkan pun.. -.- Kemarinkan, aku kan. Okay stoppp with the 'kan' kau tue sara oiii. Direct jee nak citeee. Okay, fine.





Kemarin seharian aku dengan lappy.

Akhirnya kerja aku siap juga.

Cuma ada something lagi belum habis ahh.

Kerja aku adalah [mengerjakan blog aku yang dah aku nampak serabut itu] Heihhhh.

Sokayyylahhh, setelah kerja aku yang tersangat rajinlahhkannn.

Dengan dibantu oleh line maxis yang sngat ohsemmmmm. Hiuhh Hiuhhh.

Memang cepat ahh siapkan. Blog aku tak lawa mana, tapi being simple like thislah, 
yang korang tengok ne.

Header aku dah buat dah, cuma tak sure lagi nak upload takut tak menjadi pulak.

Minggu ne kerja dahhh, so kurang aktif sikit nak update blog. Maybe facebook jee. 
Ahh'haaa, no no facebook time kerja tak baik untuk kesihatan orang-orang yang tak faham apa dunia facebook. #aku malas nak cite panjang. Nanti aku buat entri psal ne ehhh. best punyaaa. ;)

Tengokklahh acano nanti. Cehhhh! Cakap macam belog aku ne famesss. Yela tak macam belog dia gaaahhhhh dan hhooottttt jeee.

Yetak? Watlekkkk jeee, blog kita so sayangilah diri anda. Haha.

Takda kena mengena langsung. -.-






Aku just ikut jee tutorial dari sorang blogger ne. Cik Lyssa nama dia. Waaahhh, nama yang gahhhhh gituwwww se'gaaaaahhhh blog andaaa. Kan kan. Blog aku cam sakai jee, eihhh. Malu weiiii. Ha'ah ehhh, followers dia 20+++ gua cakap luuu. se'level dengan blog-blog gah yang lain jugaklah cth; Irene Nadia Marcello, Maria Elena dll.


Neh hhaa link blog dia,  ;) http://www.lyssasecret.com/







Banyak tutorial yang dia share. Kalau paham dan line laju memang coollah nak update or setting blog enn. Mcm aku, hehehe. Bukan apa, aku just nak blog aku nmpak soft, cutie, tenang jee dan tak serabut sangatlahhh. Aku kan jenis orang yang tak suka serabut-serabut ne. Rimassss. Biarlah blog kita tue mcam tuan belog dia jugakkkk. Hahaha, perasanlah sangat. Aku garang okayyy. Tak caya?! Tanya dengan Azrin. Ehhh, salah! Mak ayah aku. Tanya ahhhh. Menyampah. So, klu rasa nak blog tue cantik-cantik just cuba jee tutorial Cik Lyssa ne. Insya-Allah. Okayylah bye monday. Cepat jee isnin esok selasa dah. Hmm. Hmm. Kerja lagi. Aiyooo. Bye. ;) Ohh, lupa lagu blog aku pun dah tukar jadi instrumental 'Winter Sonata' guaa cakap luu. Lu ada? Hahaha.




Okayyy, nak pergi dinner dengan Lovelyfamily saya. ;)






09 October, 2011

❤ Love Letter



Dear Azrin,



Maaf kalau aku terlebih sayangkan kau

Terlanjur rindu dengan kau

Terlalu perhatikan kau

Maafkan aku kalau aku pernah jadi beban dlm hidupmu

Menjadi penambah masalah dalam hidupmu

Aku ingin kau selalu senyum denganku

Memujukku bila aku lagi bersedih 

Menemaniku bila aku bersendirian

Sayang, mereka tidak tahu apa cinta kita?

Kerana hanya kita dan di-Atas yang tahu

Hari demi hari
Masalah dan dugaan datang berganti

Tapi kau tetap kuat mengenggam erat tanganku ini

Memberi semangat kepadaku

Aku menyayangimu kerana Allah

Aku tidak akan bersedih walau terpaksa berpisah denganmu

Mungkin kita akan selamanya, tapi aku ingin kau jugalah cintaku di Akhirat kelak

Menjadi suamiku
Menjadi ayah kepada anak-anakku

Aku menjadi isterimu

Dan kita hidup bahagia

Semoga doa-doa mereka selalu merahmati kita

 Amin. :)





A big love and hug for you Azrin ;)