30 November, 2011

❤ Zahiril Azim With Shera Aiyob






Ya Allah. Sangat teruja tengok diorang dua ne kahwin. So sweet Zahiril siap pura-pura jumpa puisi dekat tuxedo dia. Dan dibacakan puisi tersebut buat isterinya Shera Aiyob. Bestnyaaaaaa tengok diorang berdua ne. Hm Hm. So sweet colour dia kannnn ;)








 dari google









bestkan bila lelaki yang kita sangat cintai. Dia jugalah jadi pendamping hidup kita. Cehhhh. Sara jiwang sehhhhh. Cuzzy aku, kakak aku, abang aku. Semua dah kahwin. Dan dah ada anak. Tak sedar aku dah jadi makcik dahhhhh. Dan kalau wedding cemni jugalah aku kena tanya soklan boleh dapat fullmark. 'kau bila lagi'? Ya Allah, ingat jodoh tu datang terus cemtu ehh. Sabarlah. Stdy tak habis lagi, Insya-Allah, panjang umur, panjang jodoh. Adalah tue. Dari kita jee semua ne. Jodoh dah masing-masing di tentukan oleh-Nya. Cuma terima dengan hati yang ikhlas sahaja. Sentiasa mencari keredhaan-Nya dan sentiasalah memohon keberkatan hidup dari-Nya.Insya-Allah bahagia dunia dan akhirat. Amin






26 November, 2011

❤ Edit Photo Simple by Sara








Assalamualaikum, Haloo Saturday;) 
Halooo guy’s


Okayyyy, todayyy aku nak ajar korang cana cara aku edit gambar. Just simple but cool okaayyyyy. Bagi aku ahh. Tak tahu bagi korang. Hehehehe, ramai yang cakap dekat aku, aku ne punya terer kalau edit gambar. Yekahhhhhh? Macam biasa jeee. Heehokkk. =..= Ada juga yang request suruh aku ajar. Cemano nak ajar kalau aku edit gambar pun main bantai jee. Oklahhhhh. Hehehehe. So, aku tunjuk ajar sikit jela, ada berapa step jee ne. Simple but masih nampak ke ‘natural’annya.




1st Step:



Korang ge buka application ne. Senang jee nak faham sebab simple gila-gila. Dah tu, korang uploadlah gambar sukati korang. Tengok gambar senangkan.

  



See? Boleh ikut tak? Okayyyyyy ;)




2nd Step:




 Dah pilih gambarkan, then jadi cemni kan. So, korang tekan yang aku circle merah tuh. Ikut jeee. ;pp






Ne untuk softkn kulit muka yang berbatu-batu tu. Cehhh! Aku takda okay. ;pp Num 4: korang click situ. Num 5: korang click untuk soft dia. Ohhh okay, ne tak nampak lagi. Kita pergi yang seterusnya pulak. - -‘






 3rd step:







Haaaaa, nelah dia ‘filter soft’ tue. Nampak tak? Nampak tak? Then aku pilih yang biasa saja, click number 6 tu. Yang lain tu boleh guna jug but aku tak suka. Tak pure. Licin gilaaa muka, tak cun lah kalau centukan. ;) Dah tu click number 7, tandanya korang save untuk filter ne.






 4th Step:




Yang ne untuk filter lain pula. Untuk effect gambar korang. Click number 9 tu, then aku pilih yang num 10 tu. Sebabnyaaaaa? Tue effect yang aku rasa tak terlalu meng’edit’kan gambar ahh. Still nampak pure dia tu kan.









 5th Step:





Dah selesai, then korang boleh terus save. Hehehe, ok tak???









HASILNYAAAAAAAA!










. . .














Nampak natural tak? Good luck babe. ;)





Ini cara aku kalau nak edit gambar. Okayyyyy, soryy gambar merajuk dengan tuan belog.
Hahahaha ;ppp





Bai, lovely bloggers.







25 November, 2011

❤ Sedar Diri Bila Kita Berada Dalam Kesenangan





Kau Tempatku Mengadu Hati
Memberi Segala Hidup
Dunia Dan Seisinya Milik-Mu
Mencinta-Mu Sejati

Aku Manusia Yang Penuh Dosa
Berharap Ampunan-Mu
Lihat Di Langit Kesempurnaan Hadir-Mu
Kau Cinta Pertama Dalam Hidup






Assalamualaikum, Hai dear bloggers there.
Salam Jumaat All Muslim ;)






Dulu kita berada di bawah, kita pernah susah. Kita pernah lalui kesulitan hidup. Tapi kita ingat Allah. Kita selalu bersujud pada-Nya. Memohon doa, rezeki dan ampunan dosa dari-Nya. Kita tidak lalai, kita tidak lupa. Anytime kita menepati masa untuk hadir dan bersujud pada-Nya. Bila Azan berkumandang, kita cepat-cepat ambil air wudhuk dan laksanakan tanggungjawab kita kepada-Nya. Sekali kita tidak menunaikan kewajipan ini, terasa hati tidak tenang. Ada saja yang tidak kena. Apabila kita sudah solat, hati cukup tenang segala masalah akan hilang dalam sekelip mata. Segala kepenatan, kerisauan dan segala apa yang kita takutkan tiada dalam diri. Kerana solat. Tidak memerlukan setengah jam untuk itu, hanya beberapa minit. Dapatkah kita selesaikannya dalam hanya 15minit. [agak-agak] Lihat diri, lihat akal, lihat hati. Dimana kita sekarang, dimana kita berdiri, dimana kita hidup dan dimana kita boleh senang sekarang ne kalau bukan dari-Nya.




Bila hidup kian maju. Kita semakin senang. Kita semakin lupa, leka dan semakin sibuk dengan urusan duniawi sahaja. Ke sana kerja, ke sana bercuti, ke sana have fun. Ke sana kita bersama kawan-kawan, keluarga. Tapi dalam kita gembira dan bersenang-senang. Ada kita fikir tentang Dia? Ada kita fikir untuk menunaikan solat dan bersujud pada-Nya? Walhal, masjid banyak dan ada dimana. Dimana-mana pun kita boleh solat, asalkan kita ingat pada-Nya. Itulah kita, manusia yang seringkali alpa, sering lupa pada-Nya. Bukan aku, bukan kau, bukan dia, kita semua. Lihat pada diri. Sejauh mana kita menuntut ilmu. Kita belajar untuk kesenangan dunia kelak. Tapi kita tidak ingat ilmu untuk akhirat. Hati yang begitu suci, putih dan bersih tiada noda. Tapi hari makin hari, kitalah yang patut menyucikannya. Kerana semakin kita leka, semakin gelap dan berdebu hati kita. Itulah kerananya, kita lupa dan lalai untuk tidak solat.






Dengarlah doa dan rintihan hatiku, Ya Allah - -'




Ya Allah, ampunkn dosa-dosaku
Ampunkan dosa orang tuaku, 
Kasihani mereka seperti mana 
Mereka mengasihi aku dari aku kecil 
Hingga kedewasaanku ini
Ampunkan dosa guru-guru 
Yang telah mendidikku sehingga menjadi
Manusia yang ingat pada-Mu
Manusia yang lebih baik dan sentiasa
Berada dalam keredhaan-Mu
Ampunkan dosa adik-beradikku
Ampunkan dosa kawan-kawanku
Ampunkan dosa umat manusia
yang berada di muk bumi-Mu ini


Ya Allah, tiada tuhan melainkan-Mu Yang layak ku sembah
Engkau Maha Penyayang lagi Maha Pengasih
Sesungguhnya kami hamba-MU yang seringkali lupa dan lalai
Jangan Engkau jauhkan hati-hati kami Ya Allah
Sentiasa Engkau beri kamu petunjuk-Mu
Lindungi kami di dunia dan di akhirat-Mu kelak


Amin, Ya Rabbal Alamin.









Terim Kasih Allah, engkau berikan kesembuhan yang cepat padaku. Alhamdulillah. ;)






Bila-bila saja kita boleh berdoa, dan ambillah air wudhuk. Sesungguhnya, ia akan menhapus dosa kita smapai hujung kaki kita. Semoga kita masih dalam golongan umat-Nya. Amin. Amin.



ps: maaf jika ada hati yang terasa. Saya juga punya dosa, tapi tak salah kita kongsi ilmu Allah.
Buka hati jangan berfikir yang tidak baik. Allah Maha Mengetahui segalagala-Nya. Kan??



Love, Sara





23 November, 2011

❤ Aku Penat. Grrrrr - -'





Dan aku penat, sangat penat;;








Aku penat sebab: buat wallpaper untuk lappy kesayangan yg superb kecil macam orangnya neee. Haha. Akhirnya siap juga. Taknak ahh bagi tengok. Malu >.<





Aku penat sebab: buat report yang ber-ulang kali. Sumpah!! Aku benci nak maki-maki jeee sebab lalai, dan salah diri sendiri ter-padam dekat pendrive. Ahh hambek kau padan muka dah alang-alang nak siap jadi buat balik dari awalkan. Booooooo -.-





Aku penat sebab: nak jaga hati orang yang ntah apa-apa. Tak pernah nak tahu perasaan aku macam mana. Nak hati dia jee yang kena jaga. Nak dia jee yang happy. Nak dia jee yang yang yang yang PALINGLAH DI DUNIA. Ambil ahh ne dunia tapaulah bawa balik kubur. -.- #aku marah ne.





Aku penat sebab: tak berhenti nak pergi rumah orang kahwin yang berturut-turut kahwin tu. Taulah hari bahagia korang enn. Hm hm, nway aku kahwin korang datang. MESTI!!! Aku susah payah datang tau. *ganti mak yang tengah dekat Labuan nun.





Aku penat sebab: orang tak henti-henti nak cari kesalahan aku. Nak cari keburukan aku. Nak cari kelemahan aku. Weii, kau siapa ahh? Aku tak kacau siapa-siapa pun. Jangan kacau aku boleh tak. Korang neee, bawalah bertaubat eaaa. Allah Nampak apa kau buat. Dia tahu apa niat kau nak jahatkan aku. Kau tak takutkah Allah balas dekat kau nanti. Aku maafkan kau wahai hamba Allah yang semangat nak buat hidup aku susah. Sudahlah weii. = =’





Aku penat sebab: aku dah sakit jari nak taip benda ne semua. Korang baca mesti korang pun penat dan bosan. Yetak? Sokayyyylahhh. Terima kasih sebab baca entri blog aku eaa. ;)







 penat sangat tapi masih boleh senyum awakkkk ;)






Love muchhh, Sara







22 November, 2011

❤ Tak Semua Manusia Baik






Assalamualaikum ;)







Gambar tuan blog mesti ada, baru entri best nak baca. Ye kahhhh? Yeye’aahhjee. Kahkahkah - -‘





Kalau manusia tu baik, tersangatlah baik. Dan kalau manusia tu jahat ter-sangatlah jahatnyaaaaa. Watlekkkk, ada gua kesah. Hehe. Takmo emo-emo okayyy.  Senyummmmm ;) aku pun tak baik juga. Kadang aku jahat juga. Tapi aku jahat kalau ada yang terlampau jahat dengan aku. Means, kalau jahat yang biasa-biasa aku boleh elaaaakkkk lagi. Tapi kalau yang damn sangat dahhhh. Tunggu yah kalau aku dah jadi jahat. Pehhhhh! -.- Sangat sangat bosan.  Memikirkan nak buat entri apa untuk blog aku yang tak hottt ne. Grrrr #nada marah dekat diri sendiri. -.- Sobabnyaaa takda idea sangat tu yang tak reti nak update bloggg. Kan. Hm hm sebenornya aku malas mau online. Malas nak online mesti aku akan buka fesbuk yang mengada-ngada tu. Nak tengok budak tu online jee. Macam jee dia tue punya fb sendiri. Post yang bukan-bukan nak maki hamun orang. Eeeeee, tak sukalah aku dengan orang macam tu. Abis citeeee buka fb bukan nak apa. Main delete orang jeee. Haha #jahat aku kan. - -’ Fine! Macam dia jee satu orang yang ada fesbuk nak luahankan hati dia bagai semua apa. Ehh, kalau fb ne pandai bercakap. Bosan jua tah dia tengok post-post kau yang jiwang, melalut dan ffffttt!@#$%? Malas aku grrrrr.





Then, baru-baru ne aku tengok friend request. Aku rasa kesian pun ada, so aku approvelah budak yang nak kawan dengan aku. Tapi pompuan jee. Dalam 50lebih 1 orang jee bai yang cakap ‘thanks’. Then aku, ohh okayyyy. - -‘ sengal tak? Aku bukan nak harap apalah kan. Bukannya aku ne famessss dan hotttt pun. Biasa-biasa jeee. Tapi sedar diri sikit boleh tak? Kau minta-minta add aku, dah kena approved, cakap ‘do add do talk’. Ne tak. Hampehhhh gilaaaaaa. Meyesal aku approved pun ada. Ne kes-kes nak tambah kawan jee, biar gempak ahh. Nampak sampai 5000friend dia, woot wooot, tak bawa mati kawan ramai cengtu kalau tak sedar diri nak tego orang langsung. Aku main direct jee post centu dekat fesbuk. Dulikkkkk ahhh. Terasa okayyyy lagi. Hahaha, belajar sedar diri bai. ;) Aku tak terasa or amek hati apa. Dah biasa, dah masuk 5tahun aku main facebook, kawan aku ada dalam seribu lebih etu pun tak semua berguna buat aku. Dulu-dulu main add jee. Last-last apa, tak kenal pun then aku delete jeee. Hahaha, dah malas aku nak add orang bagai. Sukati ahhhhh, facebook ne nak kejar glamer tak kemana bai. So, be yourself. Tengok cermin rumah ada tak? Muka-muka yang suka add facebook orang. Nanti lain kali takda dah orang nak approve ngkooo. Buat malu jeee. Pakai mask sudah. - -‘





Lagi satu hal, buat facebook tapi dp kemain fake gilaaaaa. Allah bagi ngko muka dah cukup perfect apa. Nak pakai dp orng lain buat apa. Kalau setakat SELENA GOMEZ & JUSTIN BIEBER tu, sorrylah bro gua tak approve, ne kn lagi dp bermanusiakan orang aku tak approve apa lgi korang enn. Dan aku cukup TERUJA!!! JUSTIN BIEBIER bai add guaaa. What lu? Lu ada? Hahaha. Walhal, JUSTIN ngokkkk ngekkkk ngko. Hahahaha. Stop itlahhhh!! Tak penatkah buat semua tue, adui. Sasak gua. Sasak. ;ppp Allah dah bagi muka cukup sempurna, guna muka anda. Ada lagi budak-budak yang cukup benci dan tak senag dengan budak yang fames dekat facebook tu. Ada pulak main copy gambar dan sukati buat gambar tu as dp facebook dia. Kot kot, nanti orang ingat tu dialah. Kesian dengan si pemilik wajah yang cunssss tu. Dah add, rupanya bukan. Asal?? Tipu jee kan. Ya Allah, tak makan nasikah kau budak. Baru 16tahun. Spm tak lepas lagi. Jangan over cunlah budak oiii. Kalau gambar aku ada buat macam tu, tak tengok dunia lu bai. ;ppp




So, aku memang sangat penat. Baru cerita pasal facebook. Blogg belum lagi. Nantilah guaaa buat entri soal bloggg. Satu-satu eaaaa. Dunia laman social ne, macam-macam karenah kita nmpak enn. Semalam musim bolaaaa, memang home penuh dengan notification BOLAAAAAAALAHHHH!! Malaysiaaaaa, iloveeeeeyouuuuusooomuccccchhhhh! Saya bangga jadi anak MALAYSIA!! Yeeaaahhhhh! ;ppp So, aku tak boleh sangat nak lari dari mereka-mereka ne. Dah memang lumrah hidup mesti jumpa dengan pelbagai ragam manusia yang ntah apa-apa. Haihhhh!! Sabarlah wahai hati ;





Plisss jangan ada yang benci dekat aku. Kalau ada yang terasa hati dengan apa yang aku cakap, 'do talk with me'. Aku suka berkawan, dan aku tak suka bermusuh. Begitu juga dengan kau kan. So, kita hidup kena happy jeee, takmo sesedih eaaa.



Bai.





18 November, 2011

❤ My Friday Playlist





Salam, lovely fridayyy ;)




Bila daku sendiri. Tiada teman menanti. Aku kan mencari kebisingan dimana sahaja berada. Untukku meluahkan rasa kebosanan dari dalam kepala aku ini. Bila perginya kesesakan di kepalaku, maka aku akan tenang dan berasa amat selesa. *err ayat takda kena mengena. Sangat blurrrrr, haloooo peepsss. Salam jumaaat. Yeaaaaa Malaysia menang bolaaaaa. Yehooooooooooo!! Clap your hand!! Bangga gila walau hanya 1-0 dengan Indonesia. Aku macam teriak juga dekat rumah. Whooooo, tak sopan anak perempuan teriak sebab bola. Euwwww, what lu? Tak kesah punggggg. Happy sangat!!! Indonesia memang bagi saiko semalam. Main kasar yang ter-amat. Nasib Malaysia mampu fikir profesional dan kuatkan mental. Tahniah MALAYSIA!! I'm proud. 






Aku tahu aku tak berhak bersuara. Tapi Mykad aku anak Malaysia. So, aku bangga apa jadi anak Malaysia. Kau? Tengok hujung rambutlah gegurl boboi. ;pp 







owl? love too much!!







Then jumaat ini akan menemani aku bersama lagu-lagu yang mendayu-dayu. Ehh, sama ehh dengan korang. Give me five!! Bushhhh!! Malam-malam aku akan dengar lagu before tido. So what the aim in this entry. Ohhh, nak bagitau jee lagu faveritaaa guaaaa malam ne. Kalau rasa nak dengar juga, click jee, Baik aku ne share siap dgn link. see on your video Youtube okayyy.













Bai.


Thanks read dear lovely blogger's friend





17 November, 2011

❤ Contest 'Candid Time'





Saya join contest lagi. errr - -' dari Cik Muna ;)



 
Nak join, click this* Link Here



Saya di tag oleh Cik Fatin. Btw, thanks Cik Fatin yang omei sebab sudi tag sayaaaa. Just ikut suka-suka manatau enn. Heehookkk. -.-








Gambar aku memang superb candid ;pp




caption: time ne blackout dekat office. aku syok duduk, kena lg snap dengan flash Nikon. gila abg Raffie. Auwww, sakit mata. Tu yang xsempat senyum then tutup muka jelaaaaa ;)




now tag
Cik Aini







Bai





Thanks read dear lovely blogger's friend









16 November, 2011

❤ I Love My Mediocre Boy








Hehokkk. Haloo guy's. 



Sihat koranggg? Finally aku buat juga entri pasal lelaki ini. Lelaki? Adalah someone yang tanya aku apa type lelaki yang aku suka. I'm not artist, i'm not superb got any talent. Saya juga adalah mediocre girl. Finally, saya dapat kata kunci dari segala pencarian aku selama ini. Yah kau yang jauh di sana. Yang menambat hatiku taktala kau memegang cinta kita. Cewahhhhhhhh jiwang. Gerekkkkk sehhhh! - -' erkkk. Okayyyy, aku simple. Biasa-biasa. Just ordinary girl. Ahh, sama juga ayat. -.- Semua pungggg nak lelaki idaman macam apa like as Kim Bum macam apa Aaron Aziz juga heeehokkk. Shadappppppp!! Angan-angan jeee. Mesti ada apa. Mesti ada angan-angan sebelum nak capai impian kita. Haha. Bedal. Gua melalut lu orang tengok jee okayyy. - -'





Lelaki bertuah yang aku love sangat ialah :-




sudah taken dengan saya
tinggi dr saya
suka panggil saya 'si kecik'
sangat cool
tak banyak karenah
simple and cool bila keluar dating dengan aku
marah bila dia rasa perlu marah
sangat caring bila aku perlu perhatian
sangat bz bila banyak kerja
sangat takut bila aku marah
tak manja, tak garang
suka bagi nasihat
jaga solat
pandai ngaji, alhamdulillah
jaga tutur kata, mata
tak kuat hang-out with friend dia
paling sukaaaaaa. now dia dah stop smoking. yipeee ^^




perubahan yang agak positif, niat hati aku mmg ahh nak setopkan jee dia dari merokok. Lastly, dia dah berhenti dengan sendirinya. After kitaorang lunch together that day. Aku pun tanya, 'tak merokok' dia selamba jawab 'tak, berhenti dah' ohhhh okayyyy. ;) Hope betullah apa dia cakap. Senyum lebar kan aku dekat kau sayangggggg. Syukurlahhhh, hilang satu kerisauan aku untukmu. ;) Bukan sebab akulah yang pujuk bagai, tapi dari hati dia sendiri. kan love ;) Memang nak berhenti tapi perlu masa. See? Takyah nak paksa sangat, dia akan berhenti juga bila fikir untuk kebaikan dan positifnya. ;qq



Semalam aku gayut dengan dia. Tetiba dia text aku siap nada marah sebab tak text dia balik tadi. Acano, hanfon guaa mati derrr. Lu pakai enn blutot apa ntah. Aishhhh -.- Aku penat-penat tadi balik kang jadi mudddd marah dah gua bagi luu. Hikhikhik - -' Bila kolling banyak benda yang kadang buat aku sedih tetiba, nanges airmata dah tak sedar nak jatuh. Boleh cukup untuk satu tangki kot. #ngada sudah -.- Berkali juga aku bercinta tapi kali ne semacam yang macam. Ada kata-kata story teller kunun yang tak perlu nanges pun guaa nanges. Memang minah cenggeng betullah -.- Kesian sayangggg, dapat girlprennnn kuat nanges, kuat marah, kuat kuat. No no. Don't mind. Peaceeee no gaduh-gaduh. Asal borak dekat telefon mesti ada benda yang nak digaduhkan. Apa nak jadi dua budak ne. It's me and him. Kita dua tahu jeee. Stop dekat situ. ;pppp




Malam punya pesanan buat aku. Dia tanya dekat aku. Sayang tak? Sapa tak sayangkan. Kadang aku jeles tapi nak jeleskan apa pun aku tak tahu. Mr. sangat baik. Tak tahu nak balas budi cemana. Kalau dah ter-sakitkan hatinya. Ya Allah Tuhan jee Maha Tahu segalanya. Then terus dia ckaap iloveyouuuuuu. Aku pulak??. Tercenggang serupa itu batu yang errkk ohh okayyy -.- iloveyouuuutooo. #nada manja Kalau sweet kan sweet sangat. Then kalau buat sakit hati sangat jugalahkan. ffffthhhh =..= All of you yang ter-baca entri ini. Maaf dgn keadaan aku yg sgt gila gedik  eaaa. Kalau rasa tak suka, takpa ahhh. Tak susahkan korangkan. ;) Yang baca, thankyouuusomuchhhh ;pp












WORDLESS WENESDAY #8

'ILOVEYOUFROMMYBOTTOMHEART'




si kecik sayang dekat si tinggi sangat-sangat. Bai
Thanks read dear lovely blogger's friend









❤ Wordless Wenesday #8








: i'm not beautiful queen







 No no no lipstick okayyy ;)





i'm just beautiful me






❤ Tak Tahulah Nak Jadi Apa








Selamat pagi tapi masih malam.^-^






Haha. Aku karang ne nak share dekat korang. Kalau nampak aku dekat dashboard korang. Sungguhnya, happy kalau ada yang baca. Kalaulah eaaa. ;pp Korang mesti dah tahu pasal facebook yang dah semakin menjadi dengan gambar lucah. Sumpah guaaa buka facebook. Ya Allah, ne facebook kea pa? Maigaddddd. Macam pornografi pulak dah semuanyaaaaa. Gila babeng sengall!! - -‘ errrkkk.  Asal buat macam ne, now dah banyak kawan facebook sudi share info something ‘do not add' ntah sapa ntah nama dia, let me show you this, korang baca eaaaa. 






kawan facebook punya post pinjam sat naa ;)





one moree





bahayanya kan -.-








Aku seram sejuk dah ne, cepat-cepat aku konek nak online then pergi tutup semua gambar dekat facebook. Gambar dekat profile pun jadikan satu jee. Padam semuanya selamat. Grrrrr. - -‘ Tak boleh nak tengok kita senang jee sikit. Satu-satu masalah datang. Ya Allah, apa sebenarnya yang telah terjadi. Mulut diam hanya melihat kawan-kawan berkomen sana-sini. Akal membaca hati menerangkan bahawa diri kita perlu protection yang teramatnya. Kalau sayang diri korang, jagalah baik-baik. Semoga kita terselamat dengan semuanya. Insya-Allah dekat blog takdalah centu eaa. Btw, Mr. Mark ne tak buat papa pun. Cuba nak privasikan kami ne sebagai pengguna facebook. Kami perlu perlindungan. Plissssss. Rasa macam nak berperang pun ada ne. Takut membayangi diri. Ya Allah, semoga semuanya kembali sedia kala. Kalau dp gua fake. Kompem tak kenal. tapi nama gua Sara Mayy haaa itulah guaaaa. chawwwwwwww. mata dah lolap aihhhhh. #layan Stereo Heart by Adam Levine.







“dengan hati gembira saya dah deletakan gambar-gambar saya di laman social facebook itu”
Selamat ber-facebook. Semoga semua baik-baik saja.
Tak mati guaaa kalau dp takdo gambor. Hoho. - -‘







Errr capai bantal ‘pink’ then tidooo. ;pp selamat malam lovers blogger.





Thanks read dear lovely blogger's friend




15 November, 2011

❤ Hari Itu Kan





Morning bloggers ;)




nampak tak? nampak tak header saya yg besar sangat tue. Ohhmyyyy, itu saya okayyy. Bukan orang lain. Saya. Sara. Hehe. Sorylah blog guaaa mesti header pun muka gua enn. #buruk aku tau takyah cakap sudah. -.-



Sabtu lalu yang kemarin tu, mama i pergi Labuan. tsk tsk amat sedih saya sekarang dek kerinduan yang ter-amatnya. Mama baliklah, penat tau pulang kerja nak masak untuk baba, adik-adik, mana nak fikir laporan yang tak terbuat. So, kesian dekat kakak ne. Ha'aleaaaa, tu lah dulu ada mama dekat rumah macam puteri nak disediakan semua bagai. Itu ini semua mama. Sekarang mama dah pergi jauh baru ingat nak buat kerja sendiri. #padan muka. -.-






Dan aku sangat merajuk dengan mama right now. Sebab tu lah aku pergi tenangkan diri dengan baba. Jalan dengan baba i. kau ada? Ingat boleh jee kah jalan dengan boyfie. Hahaha. well, baba i sangat sporting. superb best sangat. thanks baba yang omel-omel tu. ;pp #kalau bnyak mahunya banyak juga pujiannya. - -' Kahkahkah. Aku memang begitu sejak azali lagi. Ehhh, bestnya kerajaan ne. Khamis ne my sister dapat duit bantuan tue rm100 jee. Okayyyylahh untung-untung dapat beli kasut, baju sekolah baru enn. ;pp 








 maaf tak hapdet blog yg sekian lamanya. -.- nah tataplah muka saya yang ter-comel ne auwwwwww ;pp #perasan bajet nak mampus ke apa.
caption gambar-jam PINK









bajet comel -.-




Pada hari berikutnya saya akan siap sedia nak pergi luar negara lagi. Auwwwww, tak habis-habis ahh. Kawan blog semua doakan kesulitan saya ini. Harap saya dapat lepas dari semua masalah yang mendatang eaaa. Ya Allah, ya Allah. Semoga aku dapat menamatkan latihan industri dengan jayanya. Amin amin - -'





saya suka kuning. sangat suka.






Thanks read dear lovely blogger's friend







10 November, 2011

❤ Pictures Telling What I Feel Right Now












































i love you dear Azrin :)













❤ Counting Day's











: Haloo thursday :)






Haloo lovely bloggers there. Nak bagitau, esok date sangat ohhsemmm yawwww. Kalaulah ada yang bawa aku jenjalan tomorrow kan hebat gituwww. -.- Yah aku tengah mengira hari sampai tak cukup jari atu. Tidak lama lagi mau balik Poli,kk lagi. Mau stdy lagi, masuk class lagi. Meet my classmate akauntansi yang superb ohhsemmmm semuanya tu. Alahaiii, rindu dekat PA kami yang comel. Sampai blushing dia aku pegi puji. Haha -.- jahatnya aku ne. Tapi PA sayang dekat kami. Anak-anak dia. Hehehe. Tak sabar nak balik Kk. Yehooooooo. Bw, hujung tahun nak balik labuan atau tak? Balik atau tak? Haaaa, tengok jee laaa nanti panjang umur kan. 





Tambah: 'Budak Suka Jerit' yeaaaa ada yang bagi aku title sebegitu. sukanyaaaa, nanti sapa yg SM dekat aku. Aku akan jerit kuat bagai nak rakkkk dekat SM korang eaaaa. SM=shout mix. Kalau ada yang tak tahulah. :pp #dia baca mesti ne. ahahha ;pp











Apa nak buat akhir-akhir bulan ne. Nak siapkan report yang hampir terbengkalai itu. Then nak packing barang ouhhhh. Sangat sedih akan berpisah lagi dengan family and my sweet home. My lovely room. Auwww auwwww. nak nagis kejap boleh? tsk tsk -.- Ehh. budak suka jerit takleh nak nangis. Buruk dohhhh. kan kan. #angkat kening =='














ps: wish me luck. psstttt 'budak suka jerit kirim salam dekat awak' :)
Bai.   Sara











09 November, 2011

❤ Wordless Wenesday #7






: Kesabaran perlu dalam diri.

















 Bersabarlah wahai hati, lumrah dunia. Akan ada yang tidak menyukai kita.

SM






07 November, 2011

❤ I Don't Like You Too Much





Haloo nite. Hehe, yeaaa saya update blog lagi. Mesti korang cam eleeehhhh, minah neee. Nak update blog lagi. Bosan dohhhh -.- buka dashboard blog diaa, alekkk alekkk blog diaaa. fuhhh! -.- Alaaaa, aku dulik hapeee. Sukati. Btw nak ucapkan dekat followers semua. Terima kasih sebab follow blog yang tak ohsemmmm ne. Tak hott lagi. Semua ahhh tak. -.- Makasehhh korang. I rajin-rajinkan terjah blog korang yang superb ohhsemmm tue eaaa. Dun worry just be happy like me. :) Elehhh, followers baru 100 nak bangga cam hapeeee. Ok cepat matikan lappy korang kalau tak nak tengok ne. Fine. -.- Ohh, takmo merajuk, biar jee kalau ada yang tak suka dengan kita. Kita tak tahukan. Allah jee Maha Tahu. Sokayyy, kalau tak suka saya. Saya bagi awak senyuman panjang lebar macam menara KL tuh. :)





bangga nak mampussss -.- #gelakkan saya.






Oklah ne aku nak cite pasal something yang aku tak suka. Apa dia. Alaaaa, dia ne sangat gatal nak usha-usha aku. Malas sangat. Ada hati nak tenyelkan tangan dia dekat kaki aku pehal. Nak kaki kee apa? Dah tuh sangat nak gesel-geselkan badan dia dekat aku. Whoiiii. Aku sepak juga dia ne karang. Aku dah lama perhatikan dia ne, macam semacam dah dua macam nak bemacam-macam dah perangai dia aku tengok. Dulu aku boleh sabar lagi, dari cara dia tengok aku kan. Elehhhh, macam ahh berani sangat. Nak tampar aku? Tak sampai. Tak mungkin. Tengok ahh badan kau tuh. Setakat cemtu. Ahhhh! Stop it! Aku sangat tak suka kau tau! Aku tak tahu kenapa orang lain suka sangat dekat kau. Siap nak cium, pelok kau bagai. Tolonglahhhhhhhhhhh! Hate you! Jauh ahh dari aku. Aku tak suka kau. tak suka , Aku benci. Kau datang dari mana ntah aku tak tahu. Tetiba ia-ia jee kau dekat rumah aku. Nak sayang-sayang pulak dah dekat Baba aku. Nasib jee Baba aku baik. Dengan aku, soryy naik lori. Dah dah. Aku tak suka kau. Sebab kau suka nak kacau aku time aku makan. Kan tetiba jee kau nak cakar aku bagai. Haha. Aku tak suka kau miawwwww gilaaaaa. Pergi jau-jau sebelum aku pergikan kau dari rumah aku ne. Erghhhh! -.-












alaaaaa. taksuka. suka dekat mata kau jee. ;pp





Dah jelassss semuanya?? Aku tak suka dengan kucing. Dari kecil lagi. Sebab aku tak suka dia pernah cakar aku kemain sakit doh. Pehal? Gua tak kacau luuu nak hangen cakar guaaa. Kan dah aku tak suka. Walaupun kau comel, cute, apa ke semuanya. Aku tetap tak suka. Then boleh pulak, adik-adik aku dengan anak buah aku bagi kucing dekat aku. Dah aku tak suka, geli. Aku teriak macam hapeee jee nak ribut satu rumah aku buat. #ok korang gelak ahh dekat aku. Tapi seriouslly, aku tak boleh nak hilangkan habits ne. Aku cuba untuk sayang kucing. Terima nak pegang dia, pelok apa bagai. Tapi sure xboleh juga. Aku memang dah dari kecil tak boleh nak dekat dengan kucing. Tengok jelaaaa dari jau. Kalau korang yang sayang dekat kucing, dan sangat suka dengan kucing. Aku gembira. Happy. Tapi aku bukan macam korang. Kesian kan. Aku tak dapat nak bela apa-apa binatang pun. Kalau kucing pun aku tak suka acano aku nak suka dekat binatang lain. Hehe. Senang aku banyak beli teddy bear jeee. Dia tak hidup jugakkan. Bolehlahhhh. Haa'ahhhh. Sekali pandang memang comel sangat kucing neee. Haiwan kesayangan Nabi kita jugakan. Tapi aku dah tak boleh nak rapat dengan kucing. Kucing ne banyak baiknya buat kita. So, aku dari zahir jee suka gitu-gitu jeee. tapi batin aku memang supah gilaaa tak suka. And plisss jangan nak marking aku pulak jahat dengan haiwan. Aku tak suka pun, tak pernahlah aku nak terajang, pukulkah hapeee. Dia binatang, nak hidup macam kita juga. Sama juga ciptaan Allah macam kita.









ps: aku tak suka kucing pun, tapi aku masih ada hati dengan binatang. Sorry to say, jangan nak dekatkan aku dengan binatang nee. Tolong kalau kau taknak aku bersihkan telingaa kau tue. 








Kbai. Knite. Ok bai. 









❤ Tagging Question






Assalamualaikum. :)


Haloo peeps. How's day? Btw, nak ucapkan selamat hari raya Aidiladha maaf zahir dan batin. Macam biasa raya haji mestilah korban binatang tue, binatang nee. Then i punya takut nak tengok darah-darah ne. Konon nak jadi nurse tapi takut darah bagai pulak. Haha. Sokaaaayyyy, saya punya bapa punya jiran buat korban lembu satu ekor bukan main besar gedabak dengan satu ekor kambing. Uncleee, jgn lupa nak bagi saya eaaa. Sup Tulang pun ok pheeee. Hehe. #eyolaahhhh kalau kena bagi. -.- Aku kemarin bz nak buka internet. Lagi pun line sangat lembab kalah doh siput sedut. Haaa. Jadi aku malehh nak ngonline. So, terasa hati nak buka blog tadi. Facebook cam malas juga nak buka. Jadi bio jee laaaa. Ada rakan blogger yang tag aku somethinggg. Macam best jeee, haha. Cik Nurul kita nehhh, memang blog dia superb omei tau. Pink gitu. Suka-suka. Give me five dari jauh agak-agak 10 benua nehhh jaunyaaa. Ceehhhh. ;pp  Cik Nurul  thanks yeaa sebab tag sayaaaa. :)






The Rules:


1. Must post these rules.
2. Post 11 things about themselves in their post.
3. Answer the questions that those tagger set you in their post and create new questions for the people you're tegging to answer.
4. Have to choose 11 people to tag in your post
5. Don't forget to tell them that they were tagged
6. No tag backs!
7. No stuff in the tagging section stating something like "You are tagged if you are reading this".
    By reading these rules you are trusted to have legitimately tagged 11 people.








Eleven things about me:

1. kuat nangis
2. kuat melawak, kadang tak berapa nak menjadi -.-
3. tak suka kucing
4. suka pink damn damn muc
5. kuat makan
6. kurus
7. suka kanak-kanak
8. like photography
9. love most hijab style
10. suka merepek
11. sayang family, kawan-kawan dan my sayang


Soalan dari Cik Nurul:


1. Your dream
  : I want my own car, my own house, i want be a good child for my Mama and Baba. I wanna make  them happy and proud of me and i want get married with my love. May Allah bless all of my dream [actually banyak lagi, tapi itu jelaaah. dream jee kan.yoyoohhh jee]

2. Your favourite place to be
  : I want to go to the Paris, i wanna see the Eiffel. ohhhmyyyguccci -.-

3. Kenangan yang xboleh dilupakan
  : Azrin told me that he love me. Dia cakap depan guaaa derrr. And saya pernah jatuh sakit yang teramatnya sehingga saya hampir menyerah diri. -.-

4. Favourite colour
  : Of course  PINK [tengok siap nak bold dan besarkan lagi. hiuh hiuh]

5. Latest movie yang korang tengok kat panggung wayang
  : The ..... Alaaa, gua lupalah tajuk filem dia. Tapi mmg filem omputih ahh. Tengok dgn my sayang. [Apa ke benda nama dia tuh. grrrr -.-]

6. Worst Song you ever had
  : Lagu apa eaa, nanti i searching balik. ;pp

7. Something u really want on your birthday
  : Aku nak cupcake yang ada nama aku dan tedyy besar. Nak sangatttt! Bunga pun nak juga, ahh cokelatlah jugaa. [cehhh, tamaknyaa bankrupt my sayang oiii]

8. tengah wat pe, skarang? study? kerja? tanam anggur?/
& kat mana?
  : Tengah online, blogging, makan kuih raya, makan ayam, makan makan. Hehe. I'm stdy of Dip. Accountancy at Politeknik Kota Kinabalu. Sabah.

9. favourite actor & actress
  : Minat dengan Shah Al Yahya & Saloma

10. favourite cartoon character
  : Donuld Duck & Shin Shan

11. what do you think about my blog? nuruldya13.blogspot.com
  : It's a superb awesome. Lagi-lagi colour dia pink. Ohhmyyy, suka dekat header, and muka tuan blog dia. Sangatlah omei. May Allah bless you dear.





ps: nak terima kasih dekat cik Nurul yeaaa. Thanks for tagging me. 
I'm done!!






My eleven question:


Your nickname?
Barang favourite terbaru yang anda baru beli?
Kawan jenis apa yang korang tak suka perangai dia?
Barang yang korang simpan sejak dari kecil lagi?
Binatang kesayangan korang?
Kalau dapat jumpa artis, korang nak jumpa siapa?
Listkan 5 perkara yang korang tak suka?
Kenangan yang buat anda ketawa terbahak-bahak kalau korang ingat balik?
Makanan kegemaran korang?
Kalau korang dapat duit rm1juta, agak-agaknya korang buat apa eaa?
Korang rasa blog aku ne acano?? Komen sikit? http://saramayyyuck.blogspot.com



Soalan ne saya berbesar hati nak tag dekat sebelas yang saya pilih, let's cekidaut:



   bai bloggers loversss, ps me if you're done! Nak baca jugaaa. Much love.







04 November, 2011

❤ Blogger Challenges: Day 10









: A photo that makes you laugh













This photo sangatlah buat aku ketawa tanpa henti. Bukan gambar ne tapi budak comot tue. His name Muhammad Adam Rayyan. Anak buah aku dari abang long aku. Sangat buat aku tersenyum gembira dan ketawa tanpa henti walau kadang penat balik kerja dialah pengubat segala kepenatan. Malam jee kami bawa dia main. Kalau weekend dapatlah bawa gaduh budak comot ne. Btw, sangat comel you all's.





ps: today hari terakhir buat challenges ne. Best sangat, kalau ada lagi nak join. :) dan dan. Blog aku sangat aktif berblogging tau. Hehhe, kalau ada contest apa-apa jangan segan nak invite aku. #ok ayat bajet sangatlahkan





Bai.